Een zus voor Roos. Welkom in onze familie!

Toen we een tijdje geleden definitief besloten om geen kinderen meer te krijgen voelden we al direct dat het hier niet stopt. Ons verlangen naar een groot gezin blijft aanwezig en we hebben nog zoveel liefde te geven.
Door de jaren heen bekeken we al verschillende opties, zoals adoptie, pleegzorg, … Maar deze opties werden ook weer aan de kant geschoven. Financieel, emotioneel en misschien ook wel fysiek zou dit veel te zwaar worden voor ons.

AFS
Bijna een jaar geleden leerden we AFS kennen. AFS is een organisatie die studenten de kans geeft om een jaar in het buitenland te gaan studeren.
Vorig jaar zaten we nog met onze kinderwens in de knoei, dus bleef het een beetje in ons achterhoofd hangen. Iets voor ooit, misschien eens in de toekomst…
Maar begin dit jaar, na onze definitieve beslissing, kwam dit toch steeds meer op de voorgrond. Na een gesprek met een AFS-vrijwilligster besloten we om volgend schooljaar een student in huis te nemen.

Een grote zus voor Roos.
Volgend schooljaar zal Roos dus een grote zus hebben en dat vindt ze fantastisch.
Ondertussen hebben we al ongeveer 2 maanden contact met onze gastdochter, Tanya.
Tanya is 18 jaar en komt uit Mexico en we kijken er enorm naar uit om haar hier in ons gezin op te nemen.
Het zal zeker en vast een uitdaging zijn. En ik hoor hier en daar dat het ook wel eens tegenvalt, of voor de student, of voor het gastgezin. Sommige studenten veranderen tijdens het schooljaar van gastgezin. Uiteindelijk moet er een klik zijn tussen beiden partijen. En we zijn er ons heel erg van bewust dat het niet altijd rozengeur en maneschijn zal zijn.
De vele mooie dingen die we in huis halen, zoals de persoon zelf, de cultuur, de vreemde taal enzovoort, zijn ook vaak struikelblokken. Heimwee, een andere cultuur waar ze aan moet wennen, een nieuwe taal, … allemaal dingen die zeker niet gemakkelijk zullen zijn, voor haar en voor ons.
Maar we staan open voor het avontuur en we hebben ons hart ook voor Tanya geopend. We gaan er dan ook alles aan doen om er een geslaagd jaar van te maken. We hopen dat we volgend jaar rond deze tijd met veel plezier kunnen terugkijken op ons jaar samen.

20180721_112729-01.jpeg

Nu tellen we af tot 26 augustus, want dan komt Tanya aan in ons gezin.

Tanya, bienvenido a nuestra familia!

Liefs, Karen

 

Een gedachte over “Een zus voor Roos. Welkom in onze familie!

Plaats een reactie